Logo Echt Gerrits, bouwbedrijf Gerrits

Kom in contact

0522 - 44 36 53

info@echtgerrits.nl

Industrieweg 1F
7949 AJ Rogat

Of volg ons op social media:

 
Kavel-gekocht-en-nu-echt-gerrits-bouwbedrijf

Een kavel gekocht, en nu?

Een kavel gekocht, en nu?

Fantastisch, u heeft een kavel gekocht! En nu? Het laten bouwen van uw droomhuis kan beginnen. Maar is dat wel zo? Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden na de aankoop van een kavel. Echt Gerrits helpt u graag verder bij het realiseren van uw woonwensen en zet een aantal punten voor u op een rij.

Wat is het bestemmingsplan van uw kavel?

Bent u op de hoogte van het bestemmingsplan van uw kavel? Een kavel heeft altijd een bepaalde bestemming vanuit de gemeente. In het bestemmingsplan is vastgesteld wat de bouwmogelijkheden van de kavel zijn. Is het bestemmingsplan een woonbestemming? Dan kunt u er een huis op laten bouwen. Heeft het een andere bestemming?  Dan kunt u proberen om het bestemmingsplan te laten wijzigen.

Is er een schoongrondverklaring?

Bij het bouwen van een huis blijft er vaak een grote hoeveelheid grond over. Deze grond mag niet bij het bouw- en sloopafval en moet apart afgevoerd worden. Dit mag echter alleen wanneer deze grond is schoon verklaard. Hier heeft u een schoongrondverklaring voor nodig. Dit is een verklaring om aan te tonen dat er geen sprake is van bodemverontreiniging. De verklaring kunt u aanvragen bij de gemeente.

Waarom een sonderingsonderzoek belangrijk is

Zonder voorafgaand onderzoek is het niet verstandig om te beginnen met bouwen. Door middel van een sonderingsonderzoek wordt de draagkracht van de grond gemeten. Hiermee verkleint u de kans op het verzakken van de fundering. Een verzakte fundering kan leiden tot gescheurde gevels en overige vervelende constructiefouten. Het laten uitvoeren van een sonderingsonderzoek is niet verplicht, maar toch raden wij u sterk aan dit wel te laten doen. Zo voorkomt u problemen in de toekomst.

Heeft de gemeente een beeldkwaliteitsplan?

Als aanvulling op het bestemmingsplan kan de gemeente een beeldkwaliteitsplan opstellen. Wat betekent dat voor u? Het plan bestaat uit aanbevelingen en richtlijnen. Dit wordt gebruikt om de ruimtelijke kwaliteit in een bepaald gebied te versterken. Indien er een beeldkwaliteitsplan is vastgelegd, moet u zich houden aan een bepaald type woning. Het is goed om na te gaan of u bijvoorbeeld later nog mag uitbreiden, en of u uw huis ook weer mag verkopen wanneer u wilt.

Wat wij voor u kunnen betekenen

Het laten bouwen van een droomhuis is een grote opgave. Bouwbedrijf Echt Gerrits weet als geen ander waar u allemaal rekening mee moet houden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij helpen u graag verder bij het realiseren van uw woonwensen. Bel of mail ons direct voor een afspraak.