Logo Echt Gerrits, bouwbedrijf Gerrits

Kom in contact

0522 - 44 36 53

info@echtgerrits.nl

Industrieweg 1F
7949 AJ Rogat

Of volg ons op social media:

 
De Wijk - woonboerderij renovatie Echt Gerrits

Een woning laten ontwerpen door een architect: dit moet u weten

Een woning laten ontwerpen door een architect: dit moet u weten

Het is niet niks: een woning laten ontwerpen door een architect. Wij weten als geen ander wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een huis, daarom leggen wij in deze blog aan u uit waar u rekening mee moet houden.

De kosten van een architect

Het zal geen verrassing zijn dat architecten niet voor niets werken. De exacte kosten van een architect hangen volledig af van de opdracht die u bij ze neerlegt. De grootte van het project speelt hierbij een belangrijke rol. Wilt u de architect alleen een ontwerp laten maken, of wilt u ook dat de architect een begeleidende rol speelt tijdens het bouwproces? Daarnaast berekenen architecten hun kosten op verschillende manieren. De ene architect zal een uurprijs hanteren tussen de €75 en €100, terwijl de ander een prijs per vierkante meter of een percentage van de uiteindelijke kosten vraagt. Om een goed beeld te krijgen van de kosten die er in uw situatie van toepassing zijn, kunt u het beste diverse offertes opvragen.

Het vaststellen van een eisenlijst

De meeste architecten ontwerpen een woning aan de hand van een eisenlijst. Alle eisen die op deze lijst staan, worden meegenomen in het uiteindelijke ontwerp. Het opstellen van deze lijst is lastiger dan het misschien lijkt. Onderdelen die voor u vanzelfsprekend zijn, zijn dit niet voor de architect. Om er zeker van te zijn dat u straks het ontwerp voor uw ultieme droomhuis in handen krijgt, is het verstandig om hulp in te schakelen.

Samenwerken met een geschikte aannemer

Architecten ontwerpen dan misschien wel huizen, ze bouwen ze niet. Om daadwerkelijk van het ontwerp tot een woning te komen, zal er dus nog een partij bij het proces betrokken moeten worden. Dit kan een aannemer zijn, of een bouwbedrijf. Deze partij maakt de vertaalslag van ontwerp naar werkelijkheid. In sommige gevallen zijn bepaalde onderdelen van een ontwerp niet, of lastig in de praktijk te brengen. Om dit te voorkomen is het verstandig om de uitvoerende partij tijdens het ontwerpen van uw woning te betrekken in het proces.

De taakverdeling

Een architect kan verschillende taken op zich nemen, afhankelijk van uw wensen. U kunt de architect vragen om uw droomhuis te ontwerpen en ook enkel dat. Maar het is ook mogelijk dat de architect een rol speelt in de rest van het proces, bijvoorbeeld bij het begeleiden van de bouw. Spreek van te voren duidelijk met uw architect af wat de verwachtingen zijn. Zo komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Dit kunnen wij voor u betekenen

Heeft u behoefte aan advies op maat, afgestemd op uw situatie? Dan bent u bij Bouwbedrijf Gerrits aan het juiste adres. Wij hebben alles in huis om u te adviseren, te begeleiden in het proces en om de uitvoerende taken op ons te nemen. Zodat u straks zonder zorgen de sleutel in het slot kan steken. Bel of mail ons direct voor een afspraak.