Logo Echt Gerrits, bouwbedrijf Gerrits

Kom in contact

0522 - 44 36 53

info@echtgerrits.nl

Industrieweg 1F
7949 AJ Rogat

Of volg ons op social media:

 

Giethoorn

Going with
the Flow

Giethoorn, in de volksmond het Venetië van onze lage landen genoemd. Een dorp vol met water en dat zorgt voor een uitdagend project voor Bouwbedrijf Gerrits. Dit woonark is niet zoals een normale woning omdat het niet gebouwd werd vanuit vaste grond naar boven maar juist van boven naar beneden. 

De basis van de woonark werd in een loods gemaakt en vervolgens verscheept naar de uiteindelijke locatie. Vervolgens werd er verder aan de woonark gebouwd – zonder waterpas. Elke timmerman begint vanuit de basis en gaat verder met een waterpas – bij dit project ging dat helaas niet omdat de woonark constant in beweging was. Elk gewicht van aanbouw werd opgemeten, zelfs de betonnen vloer. We begonnen op een meter boven water – uiteindelijk is dit ruim 20 centimeter boven het water geworden.

Vooral het kritisch blijven kijken zowel in detail als in een constructief vlak. ``Wat gebeurt er als we dit nu bouwen, hoeveel gewicht is het?``
We waren constant bezig met berekenen.

De woonark was maatwerk – zelfs tijdens de bouwfase dacht Bouwbedrijf Gerrits nog mee naar het uiteindelijk ontwerp om zo de juiste keuzes te maken. Going with the flow. Het woonark is open en bijzonder in zijn eenvoud, maar het was vooral een leuke uitdaging.

Maatwerk, precisie, meedenkend. Kortom: Echt Gerrits.