Project 065.

Meppel – Kleine uitbouw, groots effect

Van standaard naar persoonlijk

Deze hoekwoning bevindt zich in een nieuwbouwwijk in Meppel en beschikt over de welbekende U-vorm. Aan ons de uitdaging om zoveel mogelijk ruimte te creëren binnen de bestaande kaders. Naast meer ruimte, wensten de bewoners ook meer comfort en meer uitstraling. Een kleine uitbouw van zo’n 10 vierkante meter bleek dé onmisbare stap om in deze wensen te voorzien.

Opdracht _

Verbouwing, Totale Metamorfose

Plaats _

Meppel

Bijzonderheden _

Boergondisch

Optisch meer ruimte

Met de komst van de uitbouw, werd ook de bestaande indeling compleet omgeturnd. Daardoor lopen er nu meerdere zichtlijnen door de gehele woning. Dit maakt de woning gevoelsmatig drie keer zo groot. De grote glaspartijen zorgen op hun beurt voor een open verbinding met de tuin, waardoor er gevoelsmatig nóg meer ruimte en openheid ontstaat. Ook de buitenzijde van de woning kreeg een upgrade: de uitbouw werd op een natuurlijke manier verbonden met de bestaande woning en voorzien van houten lamellen.

Warme mix van stijlen

De stijl van de woning is een mix tussen modern, hotel chique en rustiek. Dit past goed bij de bewoners die houden van modern design, maar ook een bourgondische levensstijl hebben. Door het Italiaanse design, gecombineerd met rustieke tonen ontstaat een prachtige warme mix. De mogelijkheid om een druiventak te laten bloeien op de uitbouw sluit volledig aan bij dit ‘mediterrane’ plaatje.