Project 120.

Ossenzeil –

Meedenken in het voortraject

De bewoners van deze traditionele woning in Ossenzijl hadden één wens: wonen in het prachtige weerribbengebied. Toen deze parel in de verkoop voorzagen wij ze van advies over de mogelijkheden van de woning en de bijbehorende verbouwkosten. Zo konden ze zich alvast een duidelijk beeld vormen van de potentie die deze woning in zich had.

Opdracht _

Verbouw

Plaats _

Ossenzijl

Bijzonderheden _

Panoramisch zicht op het water

De woning bevindt zich direct aan de sluis en biedt een schitterend zicht over het water. Genoeg reden om dáár de focus op te leggen in het ontwerp. De woning werd voorzien van een uitbouw met grote glaspartij die schuin in de gevel werd gepositioneerd. Zo genieten de bewoners van het ultieme panorama-gevoel met perfect zicht over het water en de omliggende omgeving.

Opvallende elementen

Het hout dat voor de uitbouw werd gebruikt is van hetzelfde materiaal als de aanmeerpalen. De uitbouw werd voorzien van geheel zonwerend getint glas, zodat de bewoners altijd verzekerd zijn van voldoende privacy. Een ander opvallend element van de woning is de keuken – die eveneens door ons werd ontworpen. Het grote kookeiland vormt één geheel met de uitbouw, waardoor beide heel natuurlijk in elkaar overlopen.