Logo Echt Gerrits, bouwbedrijf Gerrits

Kom in contact

0522 - 44 36 53

info@echtgerrits.nl

Industrieweg 1F
7949 AJ Rogat

Of volg ons op social media:

 

Zwartsluis

Het gebruik en gevoel van een woning

Voor ons is dit een voorbeeld van een goed ontwerp. Bij een bedrijfswoning waar handel en zaken veel bij de keukentafel besproken worden, is het wenselijk dat deze keukentafel dicht in de buurt staat.

De mensen stappen dag-in dag-uit bij deze woning binnen en vaker achterom dan bij de voordeur. Is het dan wenselijk om de voordeur in zicht te hebben of zal deze beter tot recht komen aan de zijkant? Dit is een voorbeeld van het tal van vragen die wij onszelf stelden tijdens het ontwerpproces.

Een belangrijk onderdeel van een bedrijfswoning is privacy. U wilt namelijk in uw woning kunnen terugtrekken. We hadden besloten om de vloer iets naar beneden te laten zakken, zodat de bewoners niet op ooghoogte van de straat zouden zitten. Zo kan de bewoner wel de mensen op de straat zien – maar de mensen de bewoner weer niet. Het was ook wenselijk om het bezoek te zien arriveren. Wanneer er mensen aan komen, je gelijk ziet dát ze er aan komen. Daarom kan er vanuit elke hoek van het huis naar buiten worden gekeken.

200% maatwerk voor de bewoners die in dit huis wonen, omdat vanuit elk aspect (zowel wonen als werken) gedacht is. De manier van het gebruik van dit huis is als basis gepakt en uitgevoerd van indeling tot interieur.

Echt Gerrits is kijken naar de basis: het gebruik en het gevoel van een woning. We kijken verder dan een tuin op het zuiden.