Logo Echt Gerrits, bouwbedrijf Gerrits

Kom in contact

0522 - 44 36 53

info@echtgerrits.nl

Industrieweg 1F
7949 AJ Rogat

Of volg ons op social media:

 
Meppel-Berggierslanden uitbouw Echt Gerrits

5 tips voor het laten bouwen van een woning

5 tips voor het laten bouwen van een woning

We wonen allemaal het liefste in ons droomhuis. Voor de een is dit een jaren 30 woning midden in de stad, voor de ander is het een vrijstaande woning met een ruime tuin en garage. Soms is het lastig om een bestaand droomhuis te vinden, dan kunt u ervoor kiezen om een woning te laten bouwen. Overweegt u dit, maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Echt Gerrits geeft u vijf tips voor het laten bouwen van uw droomhuis.

Tip 1: Bepaal als eerst het budget

Het beschikbare budget is bepalend voor elke vervolgstap. Begin daarom met het bepalen van het budget. Dit is niet de leukste of meest inspirerende stap in het proces, maar waarschijnlijk wel de belangrijkste. Voor deze stap kan het verstandig zijn om samen met een financieel adviseur naar uw financiën te kijken. Zo kunt u vaststellen welk budget u kunt uitgeven en wat u ook daadwerkelijk wilt uitgeven.

Tip 2: Schrijf uw wensen op

Het laten bouwen van een huis is de ultieme kans om uw woonwensen uit te laten komen. Echter bestaat de kans dat u wensen heeft die tegenstrijdig zijn, niet in één woning te verenigen zijn of simpelweg niet allemaal binnen uw budget passen. Schrijf daarom al uw woonwensen op en categoriseer deze. Hiervoor zou u de MoSCoW-methode kunnen gebruiken: in deze methode verdeelt u uw wensen onder Must haves, Should haves, Could haves en Would haves.

Tip 3: Kies een aannemer die bij u past

Een aannemer moet niet alleen de technische kwaliteiten in huis hebben om uw dromen waar te kunnen maken: u moet ook een goede klik hebben. Of u het nou wilt of niet, u zal veel tijd gaan doorbrengen met uw aannemer. Door bij het kiezen van een aannemer ook het persoonlijke aspect mee te laten wegen zal het uiteindelijke bouwproces plezieriger verlopen. Maak heldere afspraken met elkaar en wees bovenal ook eerlijk. Eerlijkheid is een belangrijke basis van een goede professionele relatie!

Tip 4: Wees geduldig

Rome is niet in één dag gebouwd en uw droomhuis ook niet. Probeer daarom ook niets te overhaasten. Bepaalde onderdelen in het proces kosten nu eenmaal veel tijd, waar u lang niet altijd zelf invloed op uit kunt oefenen. Hoe moeilijk het ook is, u kunt vast niet wachten tot u de sleutels in handen heeft, heb geduld! Neem beslissingen niet overhaast en laat u niet verleiden door aannemers die beloven dat ze u binnen no-time kunnen helpen. Kwaliteit kost tijd.

Tip 5: Houdt rekening met de toekomst

Bouw niet het huis waar u gister al in had willen wonen, maar bouw het huis waar u de komende 20 jaar in wil gaan wonen. Houdt bijvoorbeeld rekening met uw gezinssamenstelling. Heeft u op dit moment thuiswonende kinderen die op het punt staan op het huis uit te gaan? Of denkt u juist aan gezinsuitbreiding? Bent u van plan om tot latere leeftijd in deze woning te blijven wonen? Al deze factoren zijn bepalend voor de uiteindelijke woning die u gaat bouwen en de indeling hiervan. Natuurlijk heeft u geen glazen bol, maar waarschijnlijk kunt u een redelijke inschatting maken van de toekomst.

Overweegt u een woning te laten bouwen? Echt Gerrits helpt u graag met het realiseren van uw droomhuis. Bel ons voor een afspraak!